CIBENZA EP150

Charakteristika a složení

CIBENZA EP150 je produkt obsahující tepelně stabilní proteázu (EC 3.4.21.19) a spory jejího produkujícího organismu, bakterie Bacillus licheniformis (ATCC 53757).

Zvolená kombinace zvyšuje stravitelnost proteinu, přispívá k tvorbě rovnovážného stavu z hlediska diverzity střevní mikroflóry (redukce C. perfringens, E. coli, zvýšené množství laktobacilů). Pozitivně je ovlivněna střevní integrita (posílená funkce střevní sliznice a klků, zlepšená intestinální bariéra), podpořena je lokální imunita (snížení oxidativního stresu a zánětů).   

CIBENZA EP150 zvyšuje stravitelnost proteinu až o 7 % (zvýšení stravitelnosti proteinu o 1 % vede k dotaci energie 0,14-0,17 MJ/kg krmiva). Náklady na krmivo lze zredukovat snížením použitého množství cenově nákladného zdroje kvalitního proteinu nebo zařazením levnějších, méně stravitelných bílkovinných zdrojů bez toho, aniž by došlo ke zhoršení užitkovostních parametrů. U proteinových zdrojů je redukován negativní vliv antinutričních látek (inhibitor trypsinu, ß-conglycinin, glycinin, karfirin).

CIBENZA EP150 je širokospektrální proteáza doplňující účinek endogenních enzymů při trávicích procesech v organismu, zvyšuje stravitelnost AMK ve všech částech střeva (v dvanáctníku až 345 % normální aktivity) a zároveň zabraňuje průniku nestráveného proteinu do zadních partií střeva, kde by docházelo k jeho fermentaci a rozvoji patogenní mikroflóry. Zlepšená využitelnost proteinu má pozitivní vliv na snižování množství produkovaného amoniaku ve stájovém prostředí.

CIBENZA EP150 vhodně doplňuje schéma použití enzymatických přípravků ve výživě drůbeže. Funkce produktu je pozitivně stimulována při použití v kombinaci s fytázou a (nebo) xylanázou. CIBENZA EP150 je GMO free.